fbpx

Targi Dni Alergii z MAG i Bakra oraz ulubiona kawa MAG

Dni Alergii i Nietolerancji Pokarmowej już za tydzień w Warszawie na Stadionie PGE Narodowym! Weekend 21-22.11.2015 warto spędzić z nami podczas tej imprezy.   W ubiegłym roku targi Dni Alergii odbyły się po raz pierwszy. Cieszyły się ogromnym zainteresowaniem zarówno ze strony wystawców, jak i odwiedzających. Kilka tysięcy przybyłych osób miało okazję spotkać się z ekspertami, konsultować ze specjalistami, zrobić zakupy w atrakcyjnych cenach oraz wziąć udział w degustacjach i warsztatach kulinarnych. Jak było w zeszłym roku?

Oto relacja z Targów Dni Alergii 2014!   W tym roku MAG ze swoją magiczną i zdrową kuchnią także zagości na tej imprezie. Zaczynamy w sobotę 21 listopada o godzinie 11:30!

Będzie deserowo z karmelowowo-czekoladowym smakiem. Przygotujemy lekkostrawne, wegańskie i bezglutenowe dania pachnące karobem, który dostarczy nam firma Bakra.

Bakra to dystrybutor karobu, firma z którą współpracuję prawie od początku działalności bloga.

W dniu, w którym odkryłam karob, nasze kulinarne życie nabrało karmelowo-czekoladowego smaku.

Na blogu znajdziecie kilkadziesiąt potraw z wykorzystaniem tego zdrowego zamiennika kakao.

W moich książkach z serii Mama Alergika Gotuje znajdują się kolejne smakowite potrawy z karobem. Jest w czym wybierać. Zapewniam, że warto do swojej diety wprowadzić karob.

Poczytajcie o jego właściwościach!

Książki z serii Mama Alergika Gotuje

W niedzielę 22 listopada drugi dzień targów Dni Alergii i drugie warsztatowe spotkanie z MAG. Zaczynamy o godzinie 14:30! Zapraszam więc na dania obiadow-kolacyjne. Pokażę jak sprawić, żeby wegańskie i bezglutenowe placuszki były chrupiące i puszyste. Do przygotowania domowego hummusu wykorzystam produkt firmy Bakra, pastę tahini.   Jeśli chcesz poznać więcej szczegółów koniecznie przyjdź na targi Dni Alergii i odwiedź warsztaty MAG. Zapraszam także na stoisko A7 gdzie w promocyjnej cenie będzie można zakupić moje książki „Mama Alergika Gotuje Tradycyjnie” oraz „Mama Alergika Gotuje Na Wyjątkowe Okazje”. Spędzę cały weekend na targach, będzie więc wiele okazji do rozmów, rozdawania autografów oraz spotkań.   W najbliższy poniedziałek otrzymam listę osób zapisanych na warsztaty.

Zapisy ruszyły w środę  na stronie organizatora targów. Zgłosiło się wiele osób, ale tylko 10 pierwszych ma szansę aktywnie uczestniczyć i gotować razem z MAG. Czekają na was prezenty od sponsorów! Ponieważ naprzeciwko stoisk do gotowania znajduje się strefa wykładów będzie można bez problemów podglądać co robimy i degustować przygotowane potrawy. Zapewniam że oprócz gotowania będzie też czas na rozmowę i porady.  

A teraz czas na codzienną chwilę relaksu. Zakładam, że każdy ma taki moment w ciągu dnia gdy zatrzymuje się na kilka minut, sam ze sobą. Jeśli żyjecie zabiegani, trzeba to zmienić!

Kiedy ja czuję, że za bardzo pędzę zadaję sobie pytania: „ A dokąd ty się tak spieszysz? Po co tak biegniesz? I wtedy zwalniam, bo wolę cieszyć się chwilą, która jest, niż pędzić do tej, która i tak nieuchronnie nadejdzie.  

Zapraszam na moją ulubioną kawę z cykorii z dodatkiem melasy z chleba świętojańskiego. Moja wersja luksusowa tego napoju zawiera dodatek klasycznego likieru, o nazwie Baileys.

Taką polecam dorosłym i niealergicznym czytelnikom bloga!

Zapraszam i życzę Smacznego

Ulubiona kawa MAG

(bezglutenowa, wegańska, bez cukru, dla dorosłych)

Składniki:

  • 1 łyżeczka kawy z cykorii
  • 1 łyżka melasy z chleba świętojańskiego

w wersji luksus już nie dla alergików, dodatkowo:

  • 1 łyżka likieru Baileys

Przygotowanie:

  1. Kawę umieszczamy w sitku do parzenia i wkładamy do kubka, zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy do zaparzenia na 2-3 minuty
  2. Wyjmujemy sitko z fusami, dodajemy melasę karobową, mieszamy
  3. Smakuje świetnie zarówno na gorąco, jak i na zimno
  4. W wersji luksusowej dodajemy łyżkę likieru

ulubiona kawa MAG

melasa z chleba świętojańskiego

No Replies to "Targi Dni Alergii z MAG i Bakra oraz ulubiona kawa MAG"

    Napisz komentarz

    Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.