Kulki supermocy

Kulki Supermocy dedykuję wszystkim wspaniałym, silnym i wytrwałym KOBIETOM, które każdego dnia jak menadżerowie wielkich organizacji zmagają się z wieloma zadaniami, rozwiązują przeróżne problemy, dbają o rodzinę, walczą o swoje prawa, realizują marzenia i wychowują następna pokolenia.

Oby nigdy nie zabrakło nam sił, jasności umysłu przy dokonywaniu wyborów i kobiecej intuicji!

Miłego Dnia Kobiet!

Zapraszam po przepis i życzę Smacznego

Kulki supermocy – pralinki figa z chia

(bezglutenowe, wegańskie, bez cukru)

Czas przygotowania: 10 minut

Ilość: 25 szt.

Składniki:

  • 150 g suszonej niesiarkowanej figi (mogą być np. suszone śliwki lub morele)
  • 150 ml gorącej wody
  • ok. 50 g ziaren chia
  • 3 łyżki karobu w proszku

Przygotowanie:

  1. Figi umieszczamy w naczyniu, następnie zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na co najmniej 2 godziny, odcedzamy.
  2. Blendujemy na krem, dodajemy karob w proszku i połowę nasion chia, mieszamy łyżką.
  3. Nabieramy małą łyżeczką porcję kremu, w zwilżonych wodą dłoniach formujemy nieduże kulki i obtaczamy je w pozostałych nasionach chia.
  4. Na koniec przygotowane pralinki odkładamy na talerz i odstawiamy w chłodne miejsce.
  5. Zabieramy ze sobą do pracy, pakujemy dzieciom do szkoły, podjadamy podczas długich biegów.

Nie zapomnij pochwalić się, wstawiając Twoje zdjęcie potrawy na Instagram z hasztagiem #mamaalergikagotuje, oznaczając mnie, abym mogła Cię odnaleźć! Zapraszam też do śledzenia bloga na Instagramie i Facebooku. 💜

Kulki supermocy bez mleka, bez jajek, bez glutenu, bez cukru

Fot. Katarzyna Jankowska

No Replies to "Kulki supermocy"

    Napisz komentarz

    Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.