Mood for Wood i Yellow Polka dla MAG

W tym tygodniu wpisy na blogu poświęciłam targom Dni Alergii.

Pisałam już o sponsorach produktowych moich warsztatów.

Poznaliście Sin Gluten – sklep z żywnością bezglutenową, wegańską i ekologiczną.

Przedstawiłam także firmę Bakra dystrybutora karobu w proszku i melasy z chleba świętojańskiego.

Wyniki konkursu z produktami Bakra ogłoszę w poniedziałek po targach!

 

Wśród sponsorów warsztatów znalazły się także:

Misiontek, sklep ze zdrową żywnością, którego celem jest ” Lepsze żywienie Twojej rodziny” oraz

Gospodarstwo Dobrodziej, które zaopatrzy nas w świeże, ekologiczne warzywa i owoce.

Zachęcam do zapoznania się z ofertą tych firm.

 

Polecam bo znam i sprawdziłam w swojej kuchni alergika!

 

Mood for Wood i Yellow Polka dla MAG

 

Jakiś czas temu na stronie Moje Wypieki zauważyłam piękne wałki drewniane.

Właśnie fakt że tak cudownie się prezentowały przyciągnął moją uwagę. Od razu zapragnęłam mieć taki wałek w swojej kuchni.

Wypatrzyłam, że mogę zamówić wałek spersonalizowany.

Zamówiłam więc wałek z logo MAG, z napisem made by mag.

 

Fot. www.oladutko.pl

 

Wymiana zdań z firmą Mood for Wodd zaowocowała pomysłem na wałki dla osób z ograniczeniami w diecie.

Zaproponowałam napisy: gluten free; bez jajek, bez mleka, bez glutenu; 100% vegan i oto wałki nie tylko dla alergików.

 

Fot. www.oladutko.pl

 

Pierwsza próba wykorzystania wałka z logo MAG na cieście bezmlecznym i bezjajecznym była obiecująca, nad kolejnymi popracuję już po targach.

 

Ciasteczka made by MAG

 

Wałki będzie można obejrzeć podczas warsztatów w niedzielę tj. 23.11. br.

Na podwieczorek alergika wyczarujemy ciasteczka owsiane bezglutenowe oraz dyniowe, jesienne ciasteczka bez cukru.

 

Już dziś zachęcam do odwiedzenia strony firmy Mood for Wood na Facebooku.

Prezent w postaci wałka z naturalnego drewna, z pięknym wzorem, z pewnością ucieszy niejedną panią domu.

 

MAG i Mood for Wood

Fot. www.oladutko.pl

 

Fartuszek w kuchni to dobra rzecz, zwłaszcza podczas takiego wydarzenia jak targi dla alergików:)

Przypadkiem natrafiłam na kuchenne fartuszki firmy Yellow Polka.

Spodobały mi się unikatowe wzory materiałów oraz wyjątkowe fasony fartuszków.

Okazało się, że firmę  Yellow Polka założyły pełne pasji, dwie młode dziewczyny.

Wiedziałam, że dobrze trafiłam, więc zamówiłam specjalny fartuszek dla MAG.

 

Fartuszek od Yellow Polka dla MAG

Moja zdjęciowa sesja w fartuszku MAG do obejrzenia na stronie www.oladutko.pl

 

Dzięki organizatorom targów Dni Alergii każdy uczestnik warsztatów z MAG, będzie się pięknie prezentował w uszytym specjalnie na tę okazję fartuszku kuchennym z logo MAG i napisem Dni Alergii i Nietolerancji Pokarmowych.

Mam nadzieję, że te piękne zapaski będą niezapomnianą pamiątką dla moich kursantów!

 

Fot. Yellow Polka

Fot. Yellow Polka

 

Przed nami ważne dni dla alergików. Spotykamy się w sobotę 22 listopada i w niedzielę 23 listopada na targach Dni Alergii!

Stoisko MAG to numer A – 6 a.

Jeśli nie udało się wam zapisać na warsztaty, przypominam, że istnieje szansa na podpatrywanie nas ze strefy EKO Natura.

Na moim stosiku będzie także możliwość spotkania z panem profesorem Maciejem Kaczmarskim.

Monika Maćków, dietetyk kliniczny, która współpracuje ze mną na blogu i która to wzbogaciła moją książkę w wartościową treść dietetyczną, na moim stoisku będzie udzielała konsultacji dietetycznych.  Monika będzie także obecna podczas warsztatów i chętnie odpowie na pytania związane z żywieniem alergika.

Monika Maćków – absolwentka kierunku dietetyka na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym oraz studiów podyplomowych z zakresu psychodietetyki w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej. Dietetyk w centrach medycznych oraz w firmie cateringowej, gdzie zajmuje m.in. żywieniem dzieci w przedszkolach. Od 2013 nauczyciel akademicki w Niepublicznej Wyższej Szkole Medycznej we Wrocławiu i Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Legnicy. Uczestniczka wielu konferencji poświęconych żywieniu, szczególnie żywieniu w alergii pokarmowej. Należy do Polskiego Towarzystwa Alergologicznego oraz Polskiego Towarzystwa Dietetyki. 

 

Więcej na temat mojej pierwszej książki Mama alergika gotuje. Tradycyjnie, już po targach.

Książkę można kupić już dzisiaj w przedsprzedaży na hitsalonik.pl.

okladka_front_3D_small (2)

Nasze kulinarne poczynania podczas warsztatów postaram się na bieżąco relacjonować na Facebooku.

Wszystkich miłośników kuchni MAG proszę o wysyłanie dobrej energii,

niech czas upłynie nam miło, smacznie i bez niepotrzebnych niespodzianek:)

 

MAG

No Replies to "Mood for Wood i Yellow Polka dla MAG"

    Napisz komentarz

    Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.