Lukier Cytrynowy na Świąteczne Wypieki

Oto przepis na prosty Lukier Cytrynowy.

Lubię go za to, że nie jest mdły, wręcz przeciwnie, lekko kwaskowy świetnie się sprawdza na mniej wyrazistych w smaku ciasteczkach.

Zastosowałam go przy ubieraniu moich Świątecznych Ciasteczek Migdałowych.

Zapraszam i życzę miłego lukrowania.

Lukier cytrynowy na świąteczne wypieki

(bez mleka, bez jajek, bez glutenu, bez miodu)

Czas przygotowania: 10 minut
Trudność: łatwe

Składniki:

  • 100 g cukru pudru
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1  łyżka wrzącej wody

Przygotowanie:

  1. Cukier puder przesiewamy do małej miski, dodajemy sok z cytryny oraz wodę intensywnie mieszamy aż stanie się biały i gładki.
  2. Polewamy nim wcześniej przygotowane ciasteczka.

Nie zapomnij pochwalić się, wstawiając Twoje zdjęcie potrawy na Instagram z hasztagiem #mamaalergikagotuje, oznaczając mnie, abym mogła Cię odnaleźć! Zapraszam też do śledzenia bloga na Instagramie i Facebooku. 💜

Lukier cytrynowy na świąteczne wypieki

3 komentarze to "Lukier Cytrynowy na Świąteczne Wypieki"

  • comment-avatar
    Katka 12 grudnia 2012 (19:27)

    Ja też lubię cytrynowy lukier ale wody nigdy nie dawałam ,wiec w tym roku zrobię lukier wg Twojego pomysłu:)

  • comment-avatar
    kuchennefascynacje 4 kwietnia 2013 (16:04)

    Cytrynowy do zdecydowanie moja bajka 🙂

  • comment-avatar
    Mama Alergika 4 kwietnia 2013 (19:37)

    kuchennefascynacje; Na słodkich ciasteczkach sprawdza się super:)

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.