Oto przepis na prosty Lukier Cytrynowy.
Lubię go za to, że nie jest mdły, wręcz przeciwnie, lekko kwaskowy świetnie się sprawdza na mniej wyrazistych w smaku ciasteczkach.
Zastosowałam go przy ubieraniu moich Świątecznych Ciasteczek Migdałowych.
Zapraszam i życzę miłego lukrowania.
Lukier cytrynowy na świąteczne wypieki
(bez mleka, bez jajek, bez glutenu, bez miodu)
Czas przygotowania: 10 minut
Trudność: łatwe
Składniki:
- 100 g cukru pudru
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka wrzącej wody
Przygotowanie:
- Cukier puder przesiewamy do małej miski, dodajemy sok z cytryny oraz wodę intensywnie mieszamy aż stanie się biały i gładki.
- Polewamy nim wcześniej przygotowane ciasteczka.
Nie zapomnij pochwalić się, wstawiając Twoje zdjęcie potrawy na Instagram z hasztagiem #mamaalergikagotuje, oznaczając mnie, abym mogła Cię odnaleźć! Zapraszam też do śledzenia bloga na Instagramie i Facebooku. 💜
3 komentarze to "Lukier Cytrynowy na Świąteczne Wypieki"
Katka 12 grudnia 2012 (19:27)
Ja też lubię cytrynowy lukier ale wody nigdy nie dawałam ,wiec w tym roku zrobię lukier wg Twojego pomysłu:)
kuchennefascynacje 4 kwietnia 2013 (16:04)
Cytrynowy do zdecydowanie moja bajka 🙂
Mama Alergika 4 kwietnia 2013 (19:37)
kuchennefascynacje; Na słodkich ciasteczkach sprawdza się super:)