Kolejny prosty lukier do udekorowania ciasteczek, babeczek czy innych łakoci.
Ja wykorzystałam go do ustrojenia pierników na Wigilijny poczęstunek w szkole Konrada.
Dodanie soku z wiśni sprawia, że lukier jest kwaśniejszy i ma zdecydowany smak.
Najlepiej jednak smakują czyste ciasteczka, po co je dosładzać:)
Przepis dołączam do akcji Domowy Wyrób
Przepis dołączam do akcji Domowy Wyrób
Zapraszam i życzę Smacznego
Przepis poniżej
CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 minut
TRUDNOŚĆ: ŁATWE
Składniki:
- 50 g cukru pudru
- 1,5 łyżki soku wiśniowego (domowego)
Przygotowanie:
- Cukier puder przesiewamy do małej miski, dodajemy sok wiśniowy, intensywnie mieszamy aż lukier stanie się biały i gładki
- Polewamy nim wcześniej przygotowane ciasteczka
Wskazówki:
Jeśli lukier jest za gęsty dodajemy jeszcze trochę soku, najlepiej małymi łyżeczkami, jeśli za rzadki dosypujemy cukier puder
No Replies to "Lukier Wiśniowy"