Śniadanie dla Pierwszaka

Wstawanie do szkoły na 8 rano dla mniejszych dzieci nie należy do przyjemości. Moje większe dziecko zresztą też to potwierdza.
Ważne jednak, aby nasze dzieci opuściły dom po zjedzeniu ciepłego śniadania. Nic odkrywczego, że to najważniejszy posiłek dnia.
Przygotowanie standardowego śniadania dla mojego pierwszoklasisty jest dziecinnie proste.
W zależności od zasobów mojej gospodarczej szafki oraz nastroju syna dorzucam do mleka różne wartościowe, smaczne chrupki i owoce. Używam do tego celu produktów Bio, zakupionych w sklepach ze zdrową żywnością. Mam gwarancję że podaję mu składniki pozbawione chemii i pochodzące z upraw ekologicznych. 
Zapraszam a dzieciom życzę Smacznego:)

Przepis poniżej

Przepis:
CZAS PRZYGOTOWANIA: 5 minut
TRUDNOŚĆ:  ŁATWE
Składniki:
  • 1/2 kubka mleka ryżowego BIO (można użyć inne dozwolone mleko)
  • kilka łyżek płatków kukurydzianych z truskawkami BIO
  • kilka łyżek chrupiącej pszenicy z melasą buraczaną BIO
  • łyżeczka rodzynek BIO
Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki wsypujemy do miseczki
  2. Mleko lekko podgrzewamy i zalewamy nim chrupki oraz owoce
Wskazówki:Temperatura mleka zależy oczywiście od upodobań dziecka, może być z powodzeniem zimne:)

W przypadku alergii na truskawki używamy zwykłych płatków kukurydzianych.
Dodawajmy te owoce i płatki, które nasze dzieci lubią najbardziej ale nie zapominajmy czasem poeksperymentować z nowościami:)
Oczywiście jeśli tylko są dozwolone orzechy, migdały można nimi wzbogacić to danie. 

 

No Replies to "Śniadanie dla Pierwszaka"

    Napisz komentarz

    Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.