Przepis na pyszne wegańskie nadziewane pierniczki w czekoladzie czeka na Ciebie!
Zrobiłam je specjalnie dla Mikołaja i dopracowałam przepis tak, żeby uwzględnić jeszcze więcej zamienników.
Te pierniczki należą do ulubionych mojego alergika.
Zanurzone w czekoladzie i miękkie w środku sprawiają, że masz ochotę na kolejny i kolejny.
Przepis nie zwiera mleka, jajek, soi, orzechów i miodu. Jest w pełni roślinny.
Gwarantuję, że rodzina będzie zachwycona tymi pierniczkami.
Przygotuj je na Święta Bożego Narodzenia!
Wegańskie nadziewane pierniczki w czekoladzie
(bez mleka, bez jajek, bez soi, bez orzechów, bez cukru)
Składniki:
- mąka orkiszowa lub pszenna
- napój roślinny
- przyprawy
- tłuszcz wegański
- syrop daktylowy lub klonowy
- wegańska czekolada
W treści tego przepisu znajdziesz także praktyczne wskazówki doświadczonej mamy alergika.
Życzę Smacznego!
Jeśli szukasz więcej przepisów na przeróżne wypieki, zapraszam do książki “Mama Alergika Gotuje. Na Wyjątkowe Okazje”.
Nakład tej książki jest już wyczerpany.
Książka dostępna wyłącznie jako lekko uszkodzona w Outlecie MAG.
No Replies to "Wegańskie nadziewane pierniczki w czekoladzie"