Deser z chia i musem malinowym także dla Biegacza

Bieganie wzmaga apetyt na smaczne i zdrowe jedzenie.

O ziarnach chia i ich właściwościach poczytajcie w dziale Produkty MAG.

Na blogu znajduje się więcej przepisów z wykorzystaniem tych cennych ziarenek.

Deser przygotujecie ekspresowo, wystarczy wieczorem zalać ziarna, rano zmiksować owoce i gotowe.

Polecam i życzę Smacznego

Fot. Katarzyna Jankowska

Fot. Katarzyna Jankowska

Deser z chia i musem malinowym

(wegański, bezglutenowy)

Czas przygotowania: 10 minut + noc

Ilość: 1-2 porcje

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Ziarna chia zalewamy mlekiem, syropem roślinnym, mieszamy, odstawiamy na noc do lodówki
  2. Owoce myjemy, miksujemy na mus
  3. Mus umieszczamy w pucharku, dodajemy zagęszczone i schłodzone chia, dekorujemy świeżymi owocami, posypujemy uprażonymi płatkami migdałów

Wskazówki:

Można użyć innego mleka roślinnego np. quinoa z migdałami, migdałowego, kokosowego

Ziarna można zalać także sokiem owocowym np. jabłkowym, pomarańczowym, brzoskwiniowym

Owoce dobierajcie zgodnie ze wskazaniami dla alergika.

Fot. Katarzyna Jankowska

Fot. Katarzyna Jankowska

No Replies to "Deser z chia i musem malinowym także dla Biegacza"

    Napisz komentarz

    Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.