Koktajl Jagodowo-Jarmużowy

Koktajle są super szybkim i smacznym uzupełnieniem śniadań. Wykorzystując domowe, mrożone zapasy przygotowałam koktajl, mieszankę żelaza, witaminy C i antyutleniaczy. Wzmocniłam ją inuliną i wypiłam po porannym biegu.

Niestety mój alergik czasami negatywnie reaguje na jagody. Ponieważ obecnie walczy ze zmianami wywołanymi AZS, taki koktajl tym razem nie był odpowiedni dla niego.

Zapraszam i życzę Smacznego

Przepis

Składniki:

  •  2 liście jarmużu
  • 3 duże liście szpinaku
  • 4 łyżki mrożonych jagód
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżeczka inuliny
  • 2-3 łyżki syropu klonowego do smaku
  • 250 ml wody mineralnej niegazowanej lub mleka ryżowego

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze (u mnie kielichowy), miksujemy, opcjonalnie doprawiamy do smaku syropem roślinnymOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

1 Reply to "Koktajl Jagodowo-Jarmużowy"

  • comment-avatar
    Alaris 1 kwietnia 2014 (08:25)

    Uratowany!

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.