Koktajle są super szybkim i smacznym uzupełnieniem śniadań. Wykorzystując domowe, mrożone zapasy przygotowałam koktajl, mieszankę żelaza, witaminy C i antyutleniaczy. Wzmocniłam ją inuliną i wypiłam po porannym biegu.
Niestety mój alergik czasami negatywnie reaguje na jagody. Ponieważ obecnie walczy ze zmianami wywołanymi AZS, taki koktajl tym razem nie był odpowiedni dla niego.
Zapraszam i życzę Smacznego
Przepis
Składniki:
- 2 liście jarmużu
- 3 duże liście szpinaku
- 4 łyżki mrożonych jagód
- sok z połowy cytryny
- 1 łyżeczka inuliny
- 2-3 łyżki syropu klonowego do smaku
- 250 ml wody mineralnej niegazowanej lub mleka ryżowego
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze (u mnie kielichowy), miksujemy, opcjonalnie doprawiamy do smaku syropem roślinnym
1 Reply to "Koktajl Jagodowo-Jarmużowy"
Alaris 1 kwietnia 2014 (08:25)
Uratowany!