Zrobiłam wczoraj na deser a dziś na śniadanie taki oto różowy koktajl. W końcu owoce i orkisz to samo zdrowie, najlepiej od rana:)
Jak to w przypadku takich rarytasów bywa, szybko się je robi i równie szybko znikają.
Prześlę przepis na blog Lawendowy Dom, bo tam do jutra trwa konkurs na różowy koktajl:)
Życzę Smacznego
Przepis poniżej
CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 minut
TRUDNOŚĆ: ŁATWE
ILOŚĆ: 2 porcje (400ml)
Składniki:
- 1 banan
- 10 truskawek (u mnie mrożone)
- 2 łyżki soku z limonki
- 2 łyżki syropu klonowego
- 100 ml śmietany orkiszowej BIO
- 100 ml mleka orkiszowego BIO
Przygotowanie:
- Truskawki rozmrozić, tak nie do końca
- Owoce, sok i syrop zmiksować w blenderze
- Dodać mleko i śmietanę, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku
- Ustroić truskawkami i podawać na deser lub II śniadanie
2 komentarze to "Koktajl Truskawkowo-Bananowy z Orkiszem"
Patyska 14 kwietnia 2012 (15:45)
No to siup! 😉
Prześliczny i pyszny na pewno… a podobno truskawki (podobnie maliny i poziomki) same w sobie wcale nie są strasznym alergenem – uczula to, czym je posypują 🙁
Mama Alergika 14 kwietnia 2012 (17:44)
Sama się o tym przekonałam. Konrad je truskawki i maliny dopiero drugi rok. Spróbowaliśmy takich czystych domowych i nie było już uczulenia:). Teraz nawet sklepowe już mu nie szkodzą ale tylko maleńkie ilości:)