Prosty a bogaty w cenne składniki i minerały koktajl jarmużowo-arbuzowy, idealny podczas śniadania. W letnie,upalne dni świetnie ugasi pragnienie. Duża porcja żelaza, wapnia i witaminy C wzmocni każdego. Wspaniały dla biegaczy. Mówiłam, że z czasem i mój syn zielone koktajle polubi. Jeszcze się nimi nie rozsmakowuje ale wypija bo wie, że zdrowe:) Na blogu znajdziecie więcej propozycji na wykorzystanie jarmużu. Zapraszam i życzę Smacznego
Koktajl jarmużowo-arbuzowy
(żelazo, wapń, witaminy)
Składniki:
- 200 g arbuza bez skórki
- 50 g jarmużu
- sok z ½ cytryny
- 150 ml mleka jaglanego, z quinoa lub ryżowego
- świeży sok z jednej pomarańczy (można pominąć)
Przygotowanie:
- Arbuza oczyszczamy z pestek, kroimy w mniejsze kawałki
- Jarmuż myjemy
- Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze, miksujemy, podajemy od razu
Wskazówki: W upalne dni miksujemy arbuza wcześniej schłodzonego w lodówce. Można zastosować inne mleka roślinne
2 komentarze to "Koktajl jarmużowo-arbuzowy"
Karolina J 16 sierpnia 2017 (17:52)
zrobione 😉 i pyszne;) dziękujemy za inspiracje;)
Katarzyna Jankowska 17 sierpnia 2017 (19:15)
Bardzo proszę:)