Koktajl jarmuż z jabłkiem także dla Biegacza

Koktajl jarmuż z jabłkiem to kolejna propozycja koktajlowa na zielono. Osobiście wersja w połączeniu z jabłkiem bardziej mi smakuje. Jabłko powinno być winne i soczyste wtedy  sprawi, że smak jarmużu będzie delikatniejszy.
Taki wzmacniający koktajl szczególnie polecam Biegaczom.
A jeśli komuś nie odpowiada intensywny zielony wygląd tego co pije, to idąc za wskazówką jednej z czytelniczek bloga, proponuję przelać koktajl do ciemnego bidonu i wtedy już spokojnie popijać:)
Życzę Smacznego
 

Koktajl jarmuż z jabłkiem

(wegański, bezglutenowy, bez cukru)

Czas przygotowania: 10 minut

Ilość: 2 porcje 
Składniki:

  • 2 liście jarmużu (ok.100 g) bez twardych części
  • 1/2 banana 
  • sok z 1/2 grapefruita 
  • 1 winne i soczyste jabłko
  • ok. 100-150 ml mleka ryżowego lub jaglanego

Przygotowanie:

  1. Liście jarmużu myjemy, odcinamy twarde końce wkładamy do blendera (u mnie kielichowy)
  2. Banan kroimy na mniejsze części dodajemy do jarmużu
  3. Jabłko myjemy, obieramy ze skórki (kto woli ze skórką zostawia) dodajemy do pozostałych składników
  4. Całość miksujemy/blendujemy na gładko, dolewamy mleko roślinne lub wodę aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji
  5. Ozdobne serduszko po prostu wycinamy z kawałka jabłka foremką do ciastek:)
  6. Koktajl możemy wzbogacić o płatki owsiane bezglutenowe lub jaglane, warto też dodać łyżeczkę inuliny
koktajl jarmużowy z jabłkiem
 

No Replies to "Koktajl jarmuż z jabłkiem także dla Biegacza"

    Napisz komentarz

    Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.