Koktajl z surowym brokułem

Brokuły warto jeść surowe, zawierają potas, wapń, witaminę C i mają działanie przeciwnowotworowe. Zachęcam do dodawania ich do koktajli.

Przygotowanie koktajlu zajmuje tylko kilka minut. W prosty sposób uzyskujemy wartościowe danie.

Przed nami początek roku szkolnego, czas pomyśleć o daniach, które zapakujemy do termosów, bidonów czy lunchboxów.

Taki koktajl z brokułem możemy zabrać ze sobą w drogę do pracy.

Jeśli szukasz więcej propozycji na dania na wynos, to z pomocą przychodzi MAGiczna książka, “Mama Alergika Gotuje. Tradycyjnie i Nowocześnie”.

Znajdziesz w niej aż 41 takich przepisów. Do końca lata, w Sklepie MAG kupisz ją o 25% TANIEJ.

Zapraszam na koktajl i życzę Smacznego!

Koktajl z surowym brokułem

(bez mleka, bez jajek, bez glutenu, bez cukru, bez soi, wegański)

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Różyczki brokułu myjemy, wkładamy do kielicha blendera wraz z kawałkami miąższu jabłka i bananem.
  2. Wlewamy napój roślinny, miksujemy dokładnie. W razie konieczności rozrzedzamy koktajl dodając wodę przegotowaną lub średnio-zmineralizowaną.
  3. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny.
  4. Podajemy najlepiej od razu lub przelewamy do bidonu i zabieramy ze sobą w drogę.

Wskazówki:

Do przygotowania koktajli z użyciem surowych warzyw warto zaopatrzyć się w dobrej jakości blender, które zmiksuje je na krem.

Koktajl na bazie napoju konopnego ma kremową konsystencję i jest dodatkowo wzbogacony o wartościowe białka.

Koktajl z surowym brokułem bez mleka, bez jajek, bez glutenu, bez cukru, bez soi, wegański
Fot. Katarzyna Jankowska

No Replies to "Koktajl z surowym brokułem"

    Napisz komentarz

    Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.