Kolejna wersja MAGicznej owsianki dziś w postaci „przemytnika” zielonych liści. Owsianka szpinakowa jest idealna na śniadanie i jako wzmocnienie po biegu.
Im mniej szpinaku użyjemy, tym jego smak będzie mniej wyczuwalny w napoju.
Ja dla odmiany proponuję zwiększyć ilość jagód:)
Na blogu znajdziesz więcej przepisów na Owsianki.
Zapraszam i życzę Smacznego
Owsianka szpinakowa
(bezglutenowa, wegańska, bez cukru)
Czas przygotowania: 5 minut + moczenie płatków
Ilość: 2 porcje
Składniki:
- 50 g świeżego szpinaku
- 100 g jagód
- 100 g borówek
- 1 łyżka soku z cytryny (można pominąć)
- 250 ml mleka jaglanego bezglutenowego
- 3 łyżki płatków owsianych bezglutenowych
- 100 ml gorącej wody
Przygotowanie:
- Płatki zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na min 15 minut
- Szpinak i owoce dokładnie myjemy, umieszczamy w dzbanku blendera kielichowego
- Dodajemy sok z cytryny, namoczone płatki i mleko
- Wszystkie składniki dokładnie blendujemy
- Koktajl nalewamy do kubków i podajemy od razu do picia
Pracujemy nad materiałem „30 przepisów na… OWSIANKI”! Zostaw swój adres e-mail, a jako pierwsza otrzymasz informacje o premierze!
No Replies to "MAGiczna owsianka szpinakowa"