MAGiczna owsianka szpinakowa

Kolejna wersja MAGicznej owsianki dziś w postaci „przemytnika” zielonych liści. Owsianka szpinakowa jest idealna na śniadanie i jako wzmocnienie po biegu.

Im mniej szpinaku użyjemy, tym jego smak będzie mniej wyczuwalny w napoju.

Ja dla odmiany proponuję zwiększyć ilość jagód:)

Na blogu znajdziesz więcej przepisów na Owsianki.

Zapraszam i życzę Smacznego

Owsianka szpinakowa

(bezglutenowa, wegańska, bez cukru)

Czas przygotowania: 5 minut + moczenie płatków

Ilość: 2 porcje

Składniki:

  • 50 g świeżego szpinaku
  • 100 g jagód
  • 100 g borówek
  • 1 łyżka soku z cytryny (można pominąć)
  • 250 ml mleka jaglanego bezglutenowego
  • 3 łyżki płatków owsianych bezglutenowych
  • 100 ml gorącej wody

Przygotowanie:

  1. Płatki zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na min 15 minut
  2. Szpinak i owoce dokładnie myjemy, umieszczamy w dzbanku blendera kielichowego
  3. Dodajemy sok z cytryny, namoczone płatki i mleko
  4. Wszystkie składniki dokładnie blendujemy
  5. Koktajl nalewamy do kubków i podajemy od razu do picia

Pracujemy nad materiałem „30 przepisów na… OWSIANKI”! Zostaw swój adres e-mail, a jako pierwsza otrzymasz informacje o premierze!

Owsianka szpinakowa, Fot. Katarzyna Jankowska

Fot. Katarzyna Jankowska

No Replies to "MAGiczna owsianka szpinakowa"

    Napisz komentarz

    Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.