Zielony mus warzywno owocowy przygotowałam podczas postu dr Dąbrowskiej.
Takie danie sprawdzi się najlepiej w okresie od jesieni do wiosny, gdy bez problemu mamy dostęp do świeżego jarmużu.
Nie trzeba stosować diety Dąbrowskiej, by wypróbować ten przepis.
Przy uczuleniu na jabłko, można je zastąpić np. pigwą. Uczulającą marchew pomijamy albo dodajemy zamiennie trochę dyni.
Zapraszam i życzę Smacznego
Zielony mus warzywno owocowy
(bezglutenowy, wegański, bez cukru, dieta Dąbrowskiej)
Czas przygotowania: 5 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki:
- 1 duży liść jarmużu
- garść świeżej natki pietruszki
- 1 kwaskowe jabłko
- 1 marchew
- woda mineralna
Przygotowanie:
- Liść jarmużu bez łodygi, natkę, jabłko bez gniazd nasiennych i obraną ze skórki marchew wkładamy do blendera kielichowego, miksujemy na mus, rozcieńczamy wodą mineralną według uznania co do gęstości potrawy
- Rzadszą wersję możemy wypić, bardziej gęstą zjeść z pucharka łyżeczką
No Replies to "Zielony mus warzywno owocowy dieta Dąbrowskiej"