Zielony mus warzywno owocowy dieta Dąbrowskiej

Zielony mus warzywno owocowy przygotowałam podczas postu dr Dąbrowskiej.

Takie danie sprawdzi się najlepiej w okresie od jesieni do wiosny, gdy bez problemu mamy dostęp do świeżego jarmużu.

 

Nie trzeba stosować diety Dąbrowskiej, by wypróbować ten przepis.

Przy uczuleniu na jabłko, można je zastąpić np. pigwą. Uczulającą marchew pomijamy albo dodajemy zamiennie trochę dyni.

 

Zapraszam i życzę Smacznego

Zielony mus warzywno owocowy

(bezglutenowy, wegański, bez cukru, dieta Dąbrowskiej)

 

Czas przygotowania: 5 minut

Ilość: 2 porcje

Składniki:

  • 1 duży liść jarmużu
  • garść świeżej natki pietruszki
  • 1 kwaskowe jabłko
  • 1 marchew
  • woda mineralna

Przygotowanie:

  1. Liść jarmużu bez łodygi, natkę, jabłko bez gniazd nasiennych i obraną ze skórki marchew wkładamy do blendera kielichowego, miksujemy na mus, rozcieńczamy wodą mineralną według uznania co do gęstości potrawy
  2. Rzadszą wersję możemy wypić, bardziej gęstą zjeść z pucharka łyżeczką
zielony mus warzywno owocowy dieta Dąbrowskiej

Fot. Katarzyna Jankowska

Fot. Katarzyna Jankowska

Fot. Katarzyna Jankowska

 

No Replies to "Zielony mus warzywno owocowy dieta Dąbrowskiej"

    Napisz komentarz

    Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.