Orzeźwiający koktajl arbuzowy

Znów za oknem upały. Idealny więc czas na orzeźwiający koktajl arbuzowy.

Dwa składniki, a wspaniałe nawodnienie organizmu z dużą dawką witaminy C.

Na blogu znajdują się przepisy także na inne koktajle.

Ta receptura będzie odpowiednia do stosowania także podczas diety warzywno-owocowej. Jeżeli poszukujesz przepisów wyłącznie na bazie warzyw i owoców, zajrzyj do książki “Dieta warzywno-owocowa. Uzdrawiająca moc roślin. 150 przepisów”.

Dieta warzywno-owocowa. Uzdrawiająca moc roślin. 150 przepisów książka Katarzyna Jankowska

Zapraszam i życzę Smacznego

Orzeźwiający koktajl arbuzowy 

(bezglutenowy, wegański, bez cukru)

Czas przygotowania: 5 minut + chłodzenie arbuza

Ilość: 2-3 porcje

Składniki:

  • 1/2 zimnego arbuza
  • sok z czerwonego grapefruita

Przygotowanie:

  1. Oczyszczamy arbuz z pestek i umieszczamy w dzbanku blendera kielichowego
  2. Dodajemy wyciśnięty sok z czerwonego grapefruita, miksujemy i podajemy od razu do picia.
Orzeźwiający koktajl arbuzowy dieta warzywno-owocowa

Fot. Katarzyna Jankowska

author-avatar

Od 8 lat na drugie mam MAG. Wyczarowałam ponad 1000 przepisów bez alergenów. Propaguję zdrowy styl życia i udowadniam, że pomimo ograniczeń w diecie można jeść smacznie i zdrowo. Jestem mamą 25-letniej Natalii i 15-letniego Konrada. Dzięki alergii syna odkryłam w sobie wiele nowych umiejętności. Najwięcej kulinarnych pomysłów przychodzi mi do głowy, gdy do wyboru mam tylko kilka składników. Bieganie jest moim sposobem na stres i dobre samopoczucie. Ukończyłam maraton i jestem z tego bardzo dumna. Krok po kroku realizuję swoje marzenia. Poczuj się wyjątkowo w moim MAGicznym świecie!

5 komentarzy to "Orzeźwiający koktajl arbuzowy"

  • comment-avatar
    Dorota Pykacz 30 czerwca 2016 (21:34)

    jak tylko ten koktail zobaczyłam,stał siemoim i nie tylko ulubieńcem;_))tak,tak bo arbuz jest bardzo lubiany w naszej rodzine więc ten miks z dodatkiem soku z grejfruta trochę wykrzywiał buski,ale szło,szło,smakowitosci,dzięki

    • comment-avatar
      Katarzyna Jankowska 4 lipca 2016 (11:26)

      Kiedy użyjesz słodki arbuz i czerwony grapefruit i zdecydowanie bardziej słodki:) Ale rzecz w tym aby uciekać od słodkości:)

  • comment-avatar
    Plantarnia 13 lipca 2016 (19:46)

    Świetne są takie koktajle na upalne dni, a gorzkawy smak grapefruita bardzo fajnie maskuje arbuz … ja dodałam jeszcze odrobinę mięty 🙂

    • comment-avatar
      Katarzyna Jankowska 15 lipca 2016 (22:44)

      Miętę i bazylię naprzemiennie dodaję, choć nie uwzględniłam tego akurat w tym przepisie:)

  • comment-avatar
    Kami 13 września 2016 (13:14)

    Mmmmm Pychaaaaa:)

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.