Ulubiona kawa MAG

W dniu, w którym odkryłam karob, nasze kulinarne życie nabrało karmelowo-czekoladowego smaku.

Na blogu znajdziecie kilkadziesiąt potraw z wykorzystaniem tego zdrowego zamiennika kakao.

W moich książkach z serii Mama Alergika Gotuje znajdują się kolejne smakowite potrawy z karobem. Jest w czym wybierać. Zapewniam, że warto do swojej diety wprowadzić karob.

Poczytajcie o jego właściwościach!

A teraz czas na codzienną chwilę relaksu. Zakładam, że każdy ma taki moment w ciągu dnia, gdy zatrzymuje się na kilka minut, sam ze sobą. Jeśli żyjecie zabiegani, trzeba to zmienić!

Kiedy ja czuję, że za bardzo pędzę, zadaję sobie pytania: „ A dokąd ty się tak spieszysz? Po co tak biegniesz?”. I wtedy zwalniam, bo wolę cieszyć się chwilą, która jest, niż pędzić do tej, która i tak nieuchronnie nadejdzie.

Zapraszam na moją ulubioną kawę z cykorii z dodatkiem melasy z chleba świętojańskiego. Moja wersja luksusowa tego napoju zawiera dodatek klasycznego likieru o nazwie Baileys.

Taką polecam dorosłym i niealergicznym czytelnikom bloga!

Zapraszam i życzę Smacznego

Ulubiona kawa MAG

(bezglutenowa, wegańska, bez cukru, dla dorosłych)

Składniki:

  • 1 łyżeczka kawy z cykorii
  • 1 łyżka melasy z chleba świętojańskiego

w wersji luksus już nie dla alergików, dodatkowo:

  • 1 łyżka likieru Baileys

Przygotowanie:

  1. Kawę umieszczamy w sitku do parzenia i wkładamy do kubka, zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy do zaparzenia na 2-3 minuty.
  2. Wyjmujemy sitko z fusami, dodajemy melasę karobową, mieszamy.
  3. Smakuje świetnie zarówno na gorąco, jak i na zimno.
  4. W wersji luksusowej dodajemy łyżkę likieru.

ulubiona kawa MAG

No Replies to "Ulubiona kawa MAG"

    Napisz komentarz

    Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.