Dwa proste dania, które połączone ze sobą tworzą jeden zdrowy posiłek.
Takie danie obiadowo-kolacyjne jest jak najbardziej wskazane dla osób, które reagują krzyżowo na alergeny pyłków drzew, traw i chwastów o ile wyeliminujemy z niego marchew, pieprz, koper i cebulę:)
Bez cebuli i pieprzu i tak będzie dobrze smakować, a marchew można zastąpić batatem.
Na blogu znajdziesz więcej przepisów z wykorzystaniem młodej kapusty.
Zapraszam i życzę Smacznego
Kasza jaglana z młoda kapustą
(bezglutenowe, wegańskie, bez cukru)
Czas przygotowania: 10 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki:
- ugotowana kasza jaglana
- młoda duszona kapusta
- 2 łyżki oleju z pestek winogron
- sól himalajska różowa do smaku
Przygotowanie:
- Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju podgrzewamy porcję ugotowanej kaszy jaglanej, dodajemy młodą uduszoną kapustę mniej więcej w proporcji 2:1, mieszamy składniki, chwilę podgrzewamy.
- Podajemy na ciepło jako danie główne lub dodatek do dań mięsnych
No Replies to "Kasza jaglana z młodą kapustą"