Kasza jaglana z młodą kapustą

Dwa proste dania, które połączone ze sobą tworzą jeden zdrowy posiłek.

Takie danie obiadowo-kolacyjne jest jak najbardziej wskazane dla osób, które reagują krzyżowo na alergeny pyłków drzew, traw i chwastów o ile wyeliminujemy z niego marchew, pieprz, koper i cebulę:)

Bez cebuli i pieprzu i tak będzie dobrze smakować, a marchew można zastąpić batatem. 

Na blogu znajdziesz więcej przepisów z wykorzystaniem młodej kapusty.

Zapraszam i życzę Smacznego

Kasza jaglana z młoda kapustą

(bezglutenowe, wegańskie, bez cukru)

Czas przygotowania: 10 minut

Ilość: 3 porcje

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju podgrzewamy porcję ugotowanej kaszy jaglanej, dodajemy młodą uduszoną kapustę mniej więcej w proporcji 2:1, mieszamy składniki, chwilę podgrzewamy.
  2. Podajemy na ciepło jako danie główne lub dodatek do dań mięsnych

Fot. Katarzyna Jankowska