Pytanie: Przed czy po bieganiu/treningu wypić ten orzeźwiający koktajl?
Odpowiedź: Wypij go przed lub po, byleby nie ZAMIAST!
Taki napój wspaniale nawadnia organizm, jest naturalnym izotonikiem, a schłodzony orzeźwia w takie dni jak dziś.
Zapraszam i życzę Smacznego orzeźwienia!
Czijanka Arbuzowa
(bezglutenowa, wegańska, bez cukru)
Czas przygotowania: 5 minut plus namaczanie
Ilość: 1 porcja
Składniki:
- ok. 300 g arbuza (bez pestek)
- 1 łyżka nasion chia
- 100 ml ciepłej wody
- 1-2 łyżki soku z cytryny (można pominąć)
Przygotowanie:
- Nasiona chia zalewamy ciepłą wodą, dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 15 minut
- Miąższ arbuza kroimy na mniejsze kawałki, wyjmujemy pestki, miąższ umieszczamy w dzbanku blendera kielichowego, miksujemy na mus
- Dolewamy roztwór z chia, dodajemy sok z cytryny i mieszamy łyżką
- Podajemy do picia od razu lub chłodzimy w lodówce
1 Reply to "Czijanka arbuzowa"
PaleoBite 10 czerwca 2016 (22:52)
Nie wpadłabym na taki pomysł, dziękuję bardzo za przepis, na pewno wypróbuje 🙂