To puszyste i delikatne ciasto drożdżowe bez mleka i jajek jest idealną propozycją na letni deser – wilgotne od owoców, z chrupiącą kruszonką. Doskonałe zarówno dla alergików, jak i wegan!
Bo przecież kto nie kocha drożdżowych wypieków?
Pokazałam to ciasto na Instagramie i setki osób poprosiło o przepis. Część osób otrzymała go w podziękowaniu za komentarz pod wpisem, ale przerosło mnie indywidualne wysyłanie. Teraz każdy kto marzy o domowym drożdżowym cieście z kruszonką, może mieć do niego dostęp.
Składniki:
drożdże, cukier, napój roślinny, mąka orkiszowa, kefir owsiany, wegański tłuszcz, morele, borówki.
Pod każdym przepisem znajdziesz PORADY MAG – informacje o zamiennikach składników, opcjach bezglutenowych oraz wyliczenia wartości odżywczych i kalorii.
Zapach świeżo pieczonego ciasta unoszący się w domu, trudno porównać z czymkolwiek innym.
Jeśli i Ty uwielbiasz ciepłe, pachnące ciasta, koniecznie sięgnij po przepisy babci Broni – na jej ciasto drożdżowe, bułeczki, pączki i wiele innych wypieków, które znajdziesz w książce “Mama Alergika Gotuje. Na Wyjątkowe Okazje”.
No Replies to "Drożdżowe ciasto z kruszonką i owocami na kefirze owsianym"