Drożdżowe ciasto z kruszonką i owocami na kefirze owsianym

To puszyste i delikatne ciasto drożdżowe bez mleka i jajek jest idealną propozycją na letni deser – wilgotne od owoców, z chrupiącą kruszonką. Doskonałe zarówno dla alergików, jak i wegan!

Bo przecież kto nie kocha drożdżowych wypieków?

Pokazałam to ciasto na Instagramie i setki osób poprosiło o przepis. Część osób otrzymała go w podziękowaniu za komentarz pod wpisem, ale przerosło mnie indywidualne wysyłanie. Teraz każdy kto marzy o domowym drożdżowym cieście z kruszonką, może mieć do niego dostęp.

Składniki:
drożdże, cukier, napój roślinny, mąka orkiszowa, kefir owsiany, wegański tłuszcz, morele, borówki.

Pod każdym przepisem znajdziesz PORADY MAG – informacje o zamiennikach składników, opcjach bezglutenowych oraz wyliczenia wartości odżywczych i kalorii.

Zapach świeżo pieczonego ciasta unoszący się w domu, trudno porównać z czymkolwiek innym.

Jeśli i Ty uwielbiasz ciepłe, pachnące ciasta, koniecznie sięgnij po przepisy babci Broni – na jej ciasto drożdżowe, bułeczki, pączki i wiele innych wypieków, które znajdziesz w książce “Mama Alergika Gotuje. Na Wyjątkowe Okazje”.

KLUB MAG – Nowe przepisy Lato 2025 — odblokuj pełny dostęp

Ten przepis jest częścią serii 7 nowych przepisów Lato 2025, dostępnych wyłącznie dla członków Klubu MAG

✅ Otrzymujesz pełny dostęp do całej serii „Lato 2025” (7 przepisów).
✅ Kupujesz raz – i masz go na zawsze.
✅ Dołącz w niższej cenie – tylko do 21 września 2025 r.
✅ Po tym terminie cena wzrośnie do 59 zł, a treści pozostaną dostępne wyłącznie w Klubie MAG.

👉 Dołącz teraz i korzystaj z pełnego dostępu do przepisów Lato 2025!

Kupuję dostęp!

Already a member? Zaloguj się tutaj

No Replies to "Drożdżowe ciasto z kruszonką i owocami na kefirze owsianym"