Focaccia liguryjska bez długiego wyrastania

Oto moja uproszczona wersja klasycznej focacci liguryjskiej – bez długiego wyrastania, ale z zachowaniem cudownej struktury i smaku. To przepis idealny na każdą porę roku: prosty, szybki i pełen aromatu oliwy z oliwek, rozmarynu oraz słodkich pomidorków koktajlowych. Latem smakuje wyjątkowo ze świeżym rozmarynem i dojrzałymi pomidorkami.

Składniki:
mąka pszenna, woda, drożdże, cukier, sól, oliwa z oliwek, rozmaryn, pomidorki koktajlowe.

Pod każdym przepisem znajdziesz PORADY MAG – informacje o zamiennikach składników, opcjach bezglutenowych oraz wyliczenia wartości odżywczych i kalorii.

A jeśli tak jak ja lubisz domowe wypieki z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, koniecznie sięgnij po moją książkę “Mama Alergika Gotuje. Tradycyjnie i Nowocześnie”.

Czeka tam na Ciebie nie tylko wiele pysznych i wytrawnych dań, ale także przepisy na domowe pieczywo – w tym bezglutenowe pizze. Dzięki tym inspiracjom nigdy nie zabraknie Ci pomysłów, by codziennie zaskakiwać rodzinę zdrowym i smacznym jedzeniem bez alergenów.

KLUB MAG – Nowe przepisy Lato 2025 — odblokuj pełny dostęp

Ten przepis jest częścią serii 7 nowych przepisów Lato 2025, dostępnych wyłącznie dla członków Klubu MAG

✅ Otrzymujesz pełny dostęp do całej serii „Lato 2025” (7 przepisów).
✅ Kupujesz raz – i masz go na zawsze.
✅ Dołącz w niższej cenie – tylko do 21 września 2025 r.
✅ Po tym terminie cena wzrośnie do 59 zł, a treści pozostaną dostępne wyłącznie w Klubie MAG.

👉 Dołącz teraz i korzystaj z pełnego dostępu do przepisów Lato 2025!

Kupuję dostęp!

Already a member? Zaloguj się tutaj

No Replies to "Focaccia liguryjska bez długiego wyrastania"