Kasza jaglana z pieczonym łososiem

Kasza jaglana z pieczonym łososiem to połączenie dwóch prostych dań, tworzących jednogarnkowe danie obiadowe lub kolacyjne. 

Nie powinniśmy marnować jedzenia, a jak znam życie w wielu domach zostają “reszki” obiadowe.

Porcja upieczonego łososia i ugotowana na sypko kasza jaglana były moją inspiracją.

Upieczony burak, który został podczas pieczenia pysznego brownie, tylko dopełnił smaku.

Obiad w 10 minut, jak widać jest możliwy:)

Zachęcam do wypróbowania

Zapraszam i życzę Smacznego

Kasza jaglana z pieczonym łososiem

(bez glutenu, bez cukru)

Czas przygotowania: 10 minut

Ilość: 2 porcje

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy ugotowaną na sypko kaszę jaglaną, mieszamy, oprószamy tymiankiem i doprawiamy do smaku solą
  2. Dodajemy kawałki upieczonego łososia, całość mieszamy
  3. Danie podajemy na ciepło z dodatkiem plasterków upieczonego buraka i surówką np. z kiszonej kapusty.

Fot. Katarzyna Jankowska

No Replies to "Kasza jaglana z pieczonym łososiem"

    Napisz komentarz

    Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.