Kasza jaglana z pieczonym łososiem to połączenie dwóch prostych dań, tworzących jednogarnkowe danie obiadowe lub kolacyjne.
Nie powinniśmy marnować jedzenia, a jak znam życie w wielu domach zostają “reszki” obiadowe.
Porcja upieczonego łososia i ugotowana na sypko kasza jaglana były moją inspiracją.
Upieczony burak, który został podczas pieczenia pysznego brownie, tylko dopełnił smaku.
Obiad w 10 minut, jak widać jest możliwy:)
Zachęcam do wypróbowania
Zapraszam i życzę Smacznego
Kasza jaglana z pieczonym łososiem
(bez glutenu, bez cukru)
Czas przygotowania: 10 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki:
- 200 g ugotowanej kaszy jaglanej
- 150 g upieczonego łososia
- 2-3 łyżki oleju roślinnego np. z pestek winogron
- suszony tymianek
- sól himalajska różowa drobna
- pieczony burak bez skórki
Przygotowanie:
- Na dużej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy ugotowaną na sypko kaszę jaglaną, mieszamy, oprószamy tymiankiem i doprawiamy do smaku solą
- Dodajemy kawałki upieczonego łososia, całość mieszamy
- Danie podajemy na ciepło z dodatkiem plasterków upieczonego buraka i surówką np. z kiszonej kapusty.
No Replies to "Kasza jaglana z pieczonym łososiem"